Waar vind je het Fluvius-glasvezelnetwerk?

Afgebakende gebieden zijn indicatief. Kijk hier na of jouw adres in het pilootgebied ligt.

Kies in alle vrijheid je provider.

Fluvius brengt glasvezel tot aan jouw voordeur. Daarna kies je, meteen of later, vrij een provider van op ons glasvezelnetwerk. 
Beslis dus zelf voor welk aanbod je gaat: zowel voor internet, tv-kijken als bellen. Later veranderen van provider? Ook dat is eenvoudig! Deze providers staan alvast te springen om u straks ultrasnel te doen internetten, bellen en tv kijken.

Sluit makkelijk aan en bespaar tot € 156.

Verzeker jouw aansluiting op het Fluvius-glasvezelnetwerk in 1, 2, 3 ... én bespaar tot € 156!
Graag nog even wachten met het kiezen van een provider? Geen probleem, je glasvezellijn ligt alvast klaar voor de toekomst.

1
ICON Aanvraag
Bevestig jouw aanvraag via onderstaande knop.
2
ICON Afspraak
Fluvius laat je weten wanneer de glasvezelman langskomt.
3
ICON Activatie
Fluvius voert de werken uit. Je kabel ligt klaar!
Aan jou de keuze ...
ICON Providers
Kies vrij een aanbod van een provider op ons netwerk:

Planning en info over de werken

Geplande werken bij klanten thuis  

Goed nieuws !

Vanaf 11 mei 2020 mogen onze technici opnieuw bij klanten langs om geplande werken uit te voeren, ook voor het glasvezelnetwerk.


Wij werken momenteel een nieuwe planning uit om opnieuw in jouw buurt aan de slag te gaan.
Als jouw afspraak tijdens de corona-lockdown geannuleerd werd, maken we met jou een nieuwe afspraak. Je hoeft zelf niets te ondernemen. We werken eerst de eerder uitgestelde afspraken weg. Daarna plannen we afspraken in met nieuwe klanten. 


We doen dit steeds op een veilige manier. 1,5 meter afstand houden, het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (mondmasker, handschoenen, ...) en het wassen van de handen voor en na klantbezoek zijn de basisregels. 
Als klant kan je ook meehelpen. Hou steeds 1,5 meter afstand, voorzie een vrije doorgang naar de plaats waar de werken worden uitgevoerd en zet deuren open, zo nemen onze technici zo weinig mogelijk deurklinken vast. 
Heb je nog vragen, bekijk onze veelgestelde vragen-sectie of neem contact op met ons glasvezelteam via [email protected]

Impact van de coronavirus-maatregelen?

De federale regering heeft recent strenge maatregelen doorgevoerd om de verspreiding van het virus in te perken. Momenteel tot en met 3 mei 2020. Ook Fluvius volgt deze richtlijnen en schort alle niet-dringende werken tijdelijk op. Wanneer de situatie weer normaliseert, informeren we jou meteen over de volgende stappen. Op basis van de evolutie van de maatregelen maken we een nieuwe planning op.

Heb je nog vragen, bekijk onze veelgestelde vragen-sectie of neem contact op met ons glasvezelteam via [email protected]

Steek je licht op tijdens een van de infomomenten die wij organiseren

Voor we starten met de werken organiseren we enkele infosessies waar we haarfijn uitleggen hoe we glasvezel ook tot bij jou kunnen brengen. Op de infosessies krijg je meer info over welke wijken en straten, het plan van aanpak, uit te voeren werken, providers … Kortom alles wat je moet weten over jouw internet van de toekomst. 

De eerste infosessie voor de bewoners van de regio Gent-Zuid is reeds achter de rug. Heb je die gemist of heb je toch nog vragen. Neem contact op met ons glasvezel team.

Eerste schop in de grond?

In het 4de kwartaal van 2019 starten we met de werken in je straat. Dan stoppen we eerst de glasvezelkabel in de grond en bouwen daarnaast ook de POP-stations (Point of Presence: punt van aanwezigheid) of ook wel wijkcentrales genoemd. Alle glasvezelkabels uit je woning komen uit in zo’n wijkcentrale.