Wat gebeurt er als er glasvezel wordt aangelegd in mijn buurt?

Als expert in het voorzien van allerlei nutsleidingen, nemen wij bij Fluvius de aanleg en het onderhoud van het glasvezelnetwerk voor onze rekening. Daarbij sluiten we wijk voor wijk aan op ons netwerk. Je glasvezelaansluiting is in de meeste gevallen gratis, als je die tijdig aanvraagt tenminste.

 • Stap 1: Aanleg van glasvezel in de straat
  De plaatsing combineren we zo veel mogelijk met al geplande werken in je straat. Zo beperken we eventuele hinder tot een minimum. Vóór de start van de werkzaamheden ontvang je een informatiebrief en nodigen we jou persoonlijk uit voor een informatieavond bij jou in de buurt. Daar verneem je alles over de voordelen en de aanleg van het Fluvius-glasvezelnetwerk.
 • Stap 2: Glasvezel tot aan je voordeur
  Als jij je hebt aangemeld voor een aansluiting, leggen we tijdens de werkzaamheden een glasvezelkabel van de straat naar je woning. We doen dit via ondergrondse boringen, zodat we geen voortuintjes hoeven te beschadigen. Bij een oprijlaan of een lang pad graven we voor een gedeelte wel een sleuf. Zo leggen we de glasvezelkabel tot vlak aan je voordeur. Je hoeft hierbij niet aanwezig te zijn.
 • Stap 3: Installatie van glasvezel in je woning
 • De glasvezelkabel ligt nu voor de gevel van je woning. Een installateur maakt een afspraak om jouw woning aan te sluiten. Hij of zij creëert daarbij een aansluitpunt in je woning door via een klein gat in de voorgevel de glasvezelkabel naar binnen te brengen. Zo hoeft de aannemer achteraf niet meer te graven en is een aansluiting snel geregeld. Je kan dus ook op een later moment beslissen om over te stappen op razendsnel en stabiel glasvezelinternet van Fluvius.
 • Stap 4: Activatie van je glasvezelabonnement
  Heb je een contract bij een telecomprovider, dan kun je een afspraak maken om je aansluiting te activeren en klaar te maken voor gebruik. In overleg bepalen we waar jouw glasvezelmodem komt en sluiten die vervolgens aan op het glasvezelnetwerk.